HD_MRK
Van Baaren Aannemers logo
Van Baaren Aannemers header
 
SNGL
 
CNTNT
 

Medisch Centrum Lopik

 

In het Medisch Centrum Lopik werken een fysiotherapeut, twee huisartsen, thuiszorg en een apotheek. In november 2011 leverde Van Baaren Aannemers het pand midden in Lopik op.

Het gebouw valt op door de beige gevel en de hoge transparante pui. De drie verschillende steenformaten van de buitengevel gaven de metselaars een uitdagende klus, maar het resultaat is een mooi afwisselend gevelbeeld. Ook het op elkaar aansluiten van de verschillende soorten materialen van loopbruggen, glas en aluminium zetwerk in de centrale hal en de uit de gevel springende erkers was precisiewerk.

Lean bouwen levert tijdswinst

Dit project hebben we ‘lean’ gebouwd. Alle betrokken partijen hebben in één middag een planning van dag tot dag gemaakt, waardoor we drie weken inliepen op de bouwplanning. Iedereen kon naast en met elkaar werken, waardoor op tijd werd opgeleverd.

Privacy belangrijk

Omdat privacy in het Medisch Centrum belangrijk is, zijn alle scheidingswanden uitgevoerd met dubbelgips en er zijn geluidswerende deuren. De fysiopraktijk heeft een zwevende vloer, zodat oefeningen geen contactgeluid geven.

Energiezuinig

Er is gekozen voor slimme, energiezuinige installaties, onder andere een warmtepomp inclusief koude- en warmteopslag, een systeem dat koelt, verwarmt én ventileert. Bovendien is de dakbedekking van wit kunststof die zon weerkaatst, waardoor minder koeling nodig is. In de muren is een 12 cm isolatielaag aangebracht.

 
DSPL_LL_PRJCTS
 
DSPL_CSTM_PST_S_MGS
Publieke gebouwen
 
Zwembad Rees
Marienstein, hal
Medisch Centrum Lopik
 
 
Bijzonderheden Medisch Centrum Lopik
  • Afwisselend gevelbeeld
  • Lean gebouwd
  • Energiezuinig
  • Aandacht voor privacy

We vertellen u graag meer over dit project.
0348 55 20 66

DSPL_LL_PRJCTS
 
DSPL_CSTM_PST_S_MGS
Publieke gebouwen
 
Zwembad Rees
Marienstein, hal
Medisch Centrum Lopik
 
 
 
NCLD PG CNTCT